A Facebook eltávolította Trump több hirdetését

2020.06.18. 21:03

A Facebook csütörtökön bejelentette, hogy eltávolította Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampányának egyes hirdetéseit, mert azok megsértették a gyűlöletkeltésre vonatkozó szabályaikat.

A hirdetésekben Trump kampánya többek között „szélsőbaloldali csoportok veszélyes bűnözőinek” nevezve támadta az antifákat, és felszólította az elnök támogatóit, hogy támogassák a tervét az antifák terrorszervezetté nyilvánításáról. A hirdetésekben szerepelt egy hegyével lefelé állított, fekete keretbe foglalt vörös háromszög is.

Az Anti-Defamation League (ADL, Rágalmazásellenes Liga) amerikai központú, nemzetközi zsidó szervezet szerint ez lényegében olyan, mint amit a náci rezsim használt politikai fogvatartottak megkülönböztetésére a koncentrációs táborokban.

A Facebook szóvivője, Andy Stone a CNN-nek azt mondta, hogy a cég szabályai alapján nem lehet egy betiltott gyűlöletcsoport politikai fogvatartottak megkülönböztetésére használt szimbólumát anélkül mutatni egy hirdetésben, hogy elítélnék vagy kontextusban használnák.

Trump kampánycsapata a bírálatokra válaszul azzal reagált, hogy szerintük a hegyével lefelé mutató vörös háromszög az antifák által széleskörben használt szimbólum.

A Washington Postnak azonban Jacob S. Eder, a berlini Barenboim-Said Akademie történésze azt mondta, hogy a vörös háromszög nem nyert úgy új értelmet, mint a koncentrációs táborokban a homoszexuális fogvatartottak megkülönböztetésére használt fordított rózsaszín háromszög, ami ma már a meleg büszkeség nemzetközi jelképe lett.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM