Napszemüvegre hasonlító VR-szemüveggel állt elő a Facebook

2020.06.30. 14:25

A Facebook és az Oculus egy ideje könnyebb, vékonyabb és kényelmesebb VR-szemüvegen dolgozik, most pedig előálltak egy olyan prototípussal, ami a szokásosnál egy fokkal furcsább napszemüvegre emlékeztet. Holografikus technológiát alkalmazó vékony filmeket használ, ezzel 0,35 mm vastagságú kijelzőket sikerült elérni, amelyek jóval vékonyabbak, mint a szokásos LCD vagy OLED kijelzők. A technológiát részben a polarizáción alapuló optikai hajtogatás is segíti. 

A prototípus egyelőre monokróm, de a Facebook azt ígéri, hogy hamarosan nagyobb színspektrummal is megbirkóznak, és mikor a technológiát késznek nyilvánítják, akkor az emberi szemhez hasonló mértékben érzékel majd például színeket, és eltűnnek a most még látható pixelek is, a látómező pedig olyan lesz, mint a többi VR-szemüveg esetében. 

Hogy mikor lehet teljesen kész a technológia, arról egyelőre nem beszéltek, hiszen a színek mellett meg kell oldaniuk még az akkumulátor élettartamának megnövelését, a kompatibilitást különböző eszközökkel, valamint azt, hogy egy hagyományosan is szemüveget hordó ember hogyan tudja használni. Viszont az, hogy a VR-szemüveget akár órákig is kényelmesen lehet majd hordani, az már most izgalmasnak ígérkezik, akár játékról, akár professzionális felhasználásról van szó. 

Így nézne ki a jövő VR-szemüvege
Így nézne ki a jövő VR-szemüvege
Fotó: Facebook

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM