Megszünteti a Facebook a Lasso nevű, TikTok-klón applikációját

2020.07.02. 15:36

2018-ban indította a Facebook a Lasso nevű alkalmazását, aminél nem volt titok, hogy a TikTok volt a prototípus

Most egy üzenetet küldtek a felhasználóknak, hogy július 10-e után nem lesz már elérhető az alkalmazás, ezért gyorsan töltsék le azokat a videókat, amiket nem szeretnének elveszíteni. Úgy tudni, hogy nem egy külön alkalmazásba, hanem inkább az Instagramba építenék annak a lehetőségét, hogy olyan videókat is meg lehessen osztani, mint a TikTokon. Ott Reels néven futna az a lehetőség, hogy az emberek rövid videókat vágjanak össze, és akár zenét is keverjenek majd alá. Ezt egyébként már tavaly Brazíliában tesztelték, a múlt héten pedig Németországban és Franciaországban vezették be, mert ezek azok a piacok, amik elég nagyok, viszont a TikTok még nem tudta bevenni őket. 

Nem önben van a hiba, ha most fogalma sincs, hogy milyen applikációról beszélünk, a Lasso ugyanis csak néhány országban volt elérhető, ott sem volt túl népszerű. Csak Kolumbia, Mexikó, Argentína, Chile, Panama, Peru, Costa Rica, El Salvador, és Uruguay volt a Lasso fő hazája.

De bejelentették, hogy a Hobbi nevű, a Pinterestre hajazó alkalmazásuk is megszűnik, amit idén februárban jelentettek be, igaz már akkor elmondták, hogy kísérleti jelleggel lesz elérhető. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM