Előd
9 °C
17 °C

Jön a videóbeszélgetés a Tinderre

2020.07.08. 17:50 Módosítva: 2020.07.08. 19:44

A Tinder párkereső alkalmazás megkezdte a videóbeszélgetős funkció tesztelését – olvasható a cég közleményében. Eddig inkább a személyes találkozások biztonságosabbá tételén dolgoztak, de a karantén alatt annyira megugrott a felhasználók száma és aktivitása, hogy előre vették a videóchatet. Sokan inkább a neten tartják a közösségi programokat, így a randizást is. Az alkalmazáson egymásra találó párok eddig kénytelenek voltak megosztani például a nevüket (azért, hogy például a Facebookon indítsanak videóhívást), esetleg Skype-azonosítójukat, Zoom-adataikat vagy telefonszámukat. Az új funkcióval nem lesz szükség újabb személyes adatokat kiadni egy idegennek.

A teszt 13 országban indul: az USA 4 államában, Brazíliában, Ausztráliában, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Vietnámban, Indonéziában, Dél-Koreában, Tajvanon, Thaiföldön, Peruban és Chilében. Még ezekben az országokban sem használhatja majd a funkciót az összes felhasználó, először csak néhány párkeresővel próbálgatják.

A Face to Face (szemtől szembe) funkció akkor válik elérhetővé, mikor két ember match-csel (kipipálják egymást). Mikor megindul a beszélgetés, a felek bármikor úgy dönthetnek, hogy a következő szintre emelnék a dolgokat, és rányomhatnak a videóhívós gombra. Erről a másik fél nem értesül, és csak akkor lehet felhívni egymást, ha mindketten megnyomták a gombot.

A hívás közben a képernyő két egyenlő félre oszlik majd, így a felhasználó nemcsak a beszélgetőpartnerét láthatja majd, hanem saját magát is, így megnézheti, hogy úgy prezentálja magát, ahogy szeretné.

A hívás előtt mindenkinek el kell fogadnia néhány szabályt (nincs meztelenkedés és szexuális tartalom, nincs zaklatás, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, erőszakoskodás vagy bármilyen más illegális viselkedés). Ha valaki mégis kényelmetlenül érzi magát, akkor egyrészt persze kiléphet anélkül, hogy a másik újra tudná hívni, de ha a partner kifejezetten kellemetlen volt, jelentheti is.

Mikor egy hívás véget ér, az alkalmazás rákérdez majd, hogy a felhasználó benne van-e egy későbbi hívásban.

A tesztidőszakban lefolytatott hívásokat nem rögzítik, és később se feltétlenül tervezik. A Tinder állítása szerint csak akkor avatkoznak be, ha valaki szól, hogy baj van. Igyekeznek blokkolni a képernyőfelvételek rögzítését, de ez nem bizonyul túl egyszerűnek.

Nem a Tinder az első randiapp videós funkcióval. A Bumble már tavaly elindította, a Hinge pedig idén júniusban. A Tinder eddig inkább a bemutatkozós szakaszban játszott fontos szerepet, de szeretnének beépülni az ismerkedés későbbi szakaszaiba is, így randizási és együtt lógási lehetőséget is biztosítani akarnak.