Egy felületbe olvasztja a kommunikációs alkalmazásait a Google

2020.07.16. 09:42

Nem sokkal azután, hogy kiszivárgott, a Google hivatalosan is bejelentette a Gmail újragondolt, a G Suite üzleti felhasználóinak szánt változatát, ami tulajdonképpen egyetlen alkalmazásban gyúrja össze a cég összes kommunikációs platformját, vagyis a Gmailt, a Chatet, a Roomst és a Meetet – írja a The Verge.

A cég alighanem a jövő heti Google Cloud konferenciára tartogatta a bejelentést, így azonban a G Suite felhasználók már a héten megkapják a korai hozzáférést, és még idén kijön a végleges verzió is. A hagyományos Gmail esetében rövidtávon valószínűleg nem sok változásra lehet számítani, de a Google azt mondta, hogy jelenleg is gondolkoznak azon, hogy hogyan és mikor hozzák el ezt az élményt az átlagfelhasználóknak.

A projektet vezető Javier Soltero úgy fogalmazott, hogy egy integrált munkaállomást alkottak, ami minden alkalmazottnak megkönnyíti a különféle kommunikációs módok közötti váltást. Az sincs kizárva, hogy a Google Docs vagy a Google Meet csetablakai a jövőben nem véletlenszerűen felbukkanó ablakok lesznek, hanem a többi cset és szoba mellett lehet majd megtalálni őket, egyelőre azonban annyi történik, hogy a különféle eszközöket egy alkalmazásba, vagy egy képernyőre sűrítik be. Ennek a könnyebb használhatóság mellett azért is van értelme, mert így a ne zavarjanak gomb és a némítás mindegyikre egységesen igaz lesz.

A lépéssel a Google egyértelműen a Gmail népszerűségét kihasználva próbálkozik ugyanazzal, amit a Microsoft az Office 365 segítségével szeretne elérni, vagyis azzal, hogy rávegyék a nagyobb cégeket az ő virtuális ökoszisztémájuk használatára. Ha a Google sikerrel jár, azzal elsősorban a Microsoft Teams és a Slack veszíthet nagyot, de jelen állás szerint inkább preferencia kérdése, hogy melyiket használja az ember.  • Tippek
  • Hírek