Hekkerek feltörték több híresség Twitter-fiókját, dollármilliókat csaltak ki percek alatt

2020.07.16. 00:02 Módosítva: 2020.07.16. 07:04

Szerda estére már szinte alig volt olyan híresség, akinek ne hekkelték volna meg a Twitterét, amin egy üzenetben azt írják, hogy ha küldenek nekik 1000 dollárt a bitcoinszámlájukra, akkor 2000 dollárt kapnak vissza. Minderre harminc percük van, utána leáll az akció. 


Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffet, Kanye West, Michael Bloomberg, de az Apple és az Uber is azok között van, akiknek a profilját feltörték.

A hekker blockchainje alapján eddig több mint ötezer áldozata van a tweeteknek, és több mint 118 ezer dollárt küldtek el a csalóknak.

Megannyi kérdést felvet egy ilyen akció sikeressége, de leginkább a Twitter biztonsági rendszerével kapcsolatos a legfontosabb, hiszen a hekkerek olyan profilokat törtek fel, akik mind milliós követővel rendelkező high level verified userek voltak.

A Techcrunch azt írja, hogy a Twitter adminhozzáférését használta a hekker.

FRISSÍTÉS: A Twitterre egy darabig éjjel nem lehetett posztolni, majd magyar idő szerint csütörtök hajnali 5 körül azt írták ki az oldalukon, hogy „összehangolt támadást észleltünk, amit olyan emberek követték el, akik sikerrel törték fel belső rendszereinket néhány alkalmazottunk hozzáférésével és eszközeivel”.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM