A LinkedIn 960 embert rúg ki a koronavírus miatt

2020.07.22. 10:19

Noha azt szokás gondolni, hogy a koronavírus-világjárvány azokat a cégeket érinti a legsúlyosabban, amelyek szolgáltatása a vásárlók személyes jelenlétét igényli, miközben az online üzletnek még jót is tehet. Nos, a helyzet korántsem ilyen egyszerű.

Microsofthoz tartozó LinkedIn leépíti a munkavállalói hat százalékát (960 embert), arra hivatkozva, hogy a koronavírus-járvány miatt bezuhant a cégek munkaerő-felvétele, márpedig a LinkedIn főként a fejvadászatból szerzi a bevételeit. „A LinkedIn nem immunis a globális pandémiára. A Covid-19-nek hosszan tartó hatása van az új munkaerő iránti keresletre, ahogy a cégünk működésére is” – írta Ryan Roslansky vezérigazgató az alkalmazottaknak küldött emailben.

A leépítésben azonban egyéb tényezők is szerepet játszanak. A LinkedIn összevon két üzletágat (a Marketing és a Talent Solutions divíziókat), az indok a cégen belüli redundanciák lefaragása. A kirúgott alkalmazottak megtarthatják a céges eszközeiket, és legalább 10 heti végkielégítést kapnak. A LinkedIn további 12 hónapig fizeti az amerikai állampolgárok és fél évig a nem amerikaiak egészségbiztosítását. 

(Engadget)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM