Ivó, Milán
EUR 383,36 Ft
USD 366,34 Ft
6 °C
26 °C

A Twitter elkezdte letiltani a Qanon összeesküvés-elmélethez köthető fiókokat

2020.07.22. 08:11

Több ezer Twitter-fiókot zárnak be, amelyeket a Qanon néven elhíresült összeesküvéselmélet-halmaz tanainak terjesztésére használtak fel. A Qanon-hívők azt vallják, hogy Donald Trump nem is olyan együgyű, mint amilyennek látszik, csak direkt tetteti magát idiótának, hogy így tudja leleplezni a Washingtont a markaiban tartó háttérhatalmakat.

Egy San Diegó-i Qanon-hívő itt éppen a karanténintézkedések ellen tüntet
Egy San Diegó-i Qanon-hívő itt éppen a karanténintézkedések ellen tüntet
Fotó: Sandy Huffaker / AFP

A Twitter a rengeteg fiók letiltása mellett a jövőben nem fog a Qanonhoz köthető tartalmakat ajánlani, és blokkolja az ezekre mutató linkeket is. A közösségi oldal azzal indokolta döntését, hogy így akadályozzák meg az "offline károkozást".

A bejelentés szerint mindazokat a fiókokat végleg le fogják tiltani a jövőben, amelyek a Qanon álhíreit terjesztik. Emellett az irányelveket a jövőben még szigorúbban fogják alkalmazni mindazok ellen, akik "vétenek a sokszoros fiókokat illető szabályok ellen, összehangolt támadást intéznek személyek ellen, illetve megpróbálják megkerülni a korábbi felfüggesztéseket."

Az intézkedés várhatóan 150 ezer fiókot érint világszerte.

A Qanon az utóbbi időszakban tört elő az internet sötét bugyraiból a mainstream média fókuszába. A hívei gyakorlatilag bármit terjesztenek, ami segíti Trumpot, például az elhíresült pizzagate fiktív botrányt is.

(BBC)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek