Visszavonul a Prezi társalapítója, Árvai Péter

2020.07.28. 19:31 Módosítva: 2020.07.28. 21:17

A vezérigazgatói pozíciójáról leköszön Árvai, de a jövőben igazgatótanácsi elnökként még folytatja a munkát a cégnél. A társalapító tizenkét év után döntött a visszavonulás mellett, egy Facebook-posztban össze is foglalta a tanulságokat.

Mint sok vállalkozónak, nekem is a fő hajtóerőm, hogy valami olyan dolgon dolgozzak, ami elhozza azt a változást, amit a világban szeretnék látni...

illetve, hogy

Ez nem a búcsú ideje, hanem egy örömteli perc, én pedig alig várom, hogy igazgatótanács elnökeként csatlakozhassak a csapathoz. Ezzel együtt új fejezet nyílik a Prezi életében...

– írja Árvai.

Arról is beszél, hogy szülei beilleszkedése egy idegen országba, illetve a kritikák és negatív élmények, amelyek melegként érték motiválták benne, hogy megváltoztassa a narratívát arról, mi az elfogadott emberi érték.

Arra törekedtem egész életemben, hogy segítsek az embereknek egymás megértésében. Mindezt két tevékenységen – a vállalkozói léten és az aktivizmuson keresztül. Most azonban integrálni akarom ezt a kettőt.

Árvai a döntés meghozatala előtt mérlegelte, hogy a vállalat készen áll a változásra. Úgy érzi, az új termékkel és a Prezi Videóval tovább tudnak majd növekedni, és a tizenkét év alatt felépített csapat nélküle is képes arra, hogy megőrizze az összes iroda, San Francisco, Budapest, Riga és Berlin kultúráját.

(Forbes)  • Tippek
  • Bankszámla