Bemutatták a Virgin Galactic utasszállító űrhajójának belsejét

Képernyőfotó 2020-07-29 - 12.06.56.png
2020.07.29. 12:09

Virtuális bejárással mutatták be kedden a Virgin Galactic VSS Unity nevű utasszállító űrhajójának belsejét. A Richard Branson brit milliárdos által alapított vállalkozás 250 ezer dollárért (74 millió forint) kínál űrutazásokat, amelyek résztvevői személyre szabott ülésekből élvezhetik majd az űrhajó 12 ablakán át eléjük táruló látványt, amikor a Földtől mintegy 97 kilométeres magasságba emelkednek. Az űrhajó elülső részén további öt ablak található.

"Elképesztő üléseink vannak, amelyeket az egyes utasokhoz igazítunk, hogy maximális kényelmet nyújtsunk számukra" - mondta George Whitesides, a Virgin Galactic űrigazgatója, hozzátéve, hogy az utasok kicsatolhatják magukat, amint a gép eléri a világűr határát, hogy megtapasztalhassák a súlytalanság élményét.

A cég egyelőre nem közölte, mikor fogja elindítani űrutazásait. Whitesides szerint eddig mintegy 600 foglalás érkezett és további 400-an érdeklődnek a repülések iránt. A tervek szerint a cég brit alapítója, Richard Branson az első turisták között lesz.

A VSS Unity egyik különlegessége egy hatalmas, kör alakú tükör a kabin hátuljában, amely "lehetővé teszi az utasok számára, hogy olyan módon lássák magukat az űrben, amelyre korábban nem volt példa".

Az űrhajó egy hordozó repülőgépen emelkedik fel a vállalat új-mexikói űrkikötőjéből, majd egy adott magasságban leválik hordozójáról és tovább emelkedik a világűr határáig. Az űrutazás teljes hossza 90 perc lesz. (MTI/Reuters)  • Hírek
  • Támogatások