Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Frissültek az iMac gépek, de még nem ARM processzorokkal

2020.08.05. 10:33

Megjelentek az iMac gépek legújabb verziói, melyeket 10. generációs Intel processzorral, 1080p full HD felbontású webkamerával és alapértelmezett ssd adattárolóval modernizáltak. Nemcsak felbontásban javul a kamera által rögzített kép, szebbek lesznek az árnyalatok, és a rendszer elvileg alkalmasssá válik az arcfelismerésre. A MacOS azonban nem kínál ilyen bejelentkezési lehetőséget.

Került a gépekbe T2-es biztonsági csip, és három mikrofon javítja a felvételek minőségét.

Akinek pedig rengeteg fölösleges pénze van, nanotextúrás matt borítást is kérhet a kijelzőre 500 extra dollárért.

A kisebb méretű, 21,5 hüvelykes kijelzővel felszerelt iMac 1100 dolláros alapárral érkezik meg az Apple boltjaiba jövő héttől kezdődően, míg a 27 hüvelykes változat ára 1800 dollárról indul. A legkomolyabban felszerelt Mac Pro gépek is kaptak egy kis tuningot, ám ez kimerül abban, hogy az 5000 dolláros alapváltozattal is 10 magos Intel csipeket kapnak a vevők.  

Elmaradt a várt dizájnváltás, az iMac gépek ugyanolyan külsővel érkeznek, mint eddig, ami arra utal, hogy valószínűleg az ARM processzorra épülő következő generációt szeretnék majd látványában is megkülönböztetni a most futó kínálattól.

Persze az inteles gépek is még évekig kaphatók lesznek, mert az Apple gördülékeny átmenetet szeretne biztosítani a felhasználóknak. A most bemutatott modellek még éveken át jó alapot biztosíthatnak a munkához. Az Intel 6 és 8 magos lapkáitól egészen a 10 magos Core i9-ig elmehetünk a konfigurátorban, RAM-ból 128 GB fér el a gépben, grafikus lapkából pedig a 16 GB memóriával ellátott AMD Radeon 5700XT a csúcsok csúcsa, és választhatunk akár 10 Gbps sebességű hálózati adaptert is. Ha mindenből a legjobbat választjuk, 9 ezer dollárra feltornászhatjuk az asztali gép árát.

The Verge