16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

20 gigányi belsős dokumentum szivárgott ki az Inteltől

2020.08.07. 13:27 Módosítva: 2020.08.07. 13:38

Több mint 20 gigányi belsős, az Inteltől származó dokumentumot töltöttek fel a napokban a Mega nevű fájlmegosztóra, a cég pedig jelenleg azon dolgozik, hogy kiderítse, honnan kerültek fel a nagyrészt titkosított fájlok az internetre. Az adatokat feltöltő Till Kottmann állítása szerint egy, az Intelt még május környékén meghackelő forrástól érkezett a csomag, a cég viszont nem hiszi, hogy behatoltak a rendszerükbe – írja az Engadget.

A civilben szoftverfejlesztőként dolgozó svájci Kottmann korábban többször is közzétett már nagy techcégektől származó érzékeny adatokat, amik különféle módon szivárogtak ki a cégektől. A mostani szivárgással kapcsolatban azt írta, hogy ez csak az első volt az Intelhez köthető szivárgások sorozatában, és kiemelte, hogy ezek a dokumentumok eddig még sehol nem jelentek meg, a nagy részük pedig titkosítva volt.

A ZDNet át is pörgette a most megjelent fájlokat, melyekben tervezési információk mellett különféle lapkakészletek forráskódjai is megtalálhatóak, beleértve ebbe a Kaby Lake processzorok kódjait, illetve a nemsokára érkező Tiger Lake-sorozat tervrajzait, eszközeit és firmware-jét. A szivárgásban ugyanakkor jelenlegi ismereteink alapján sem a felhasználók, sem a dolgozók adatai nem kerültek napvilágra.

Ugyan Kottmann forrása azt állította, hogy egy nem megfelelően biztosított szerverről kerültek ki az adatok, az Intel szerint valószínűleg nem ez a helyzet. A cég úgy gondolja, hogy olyasvalaki szivárogtathatta ki az adatokat, akinek hozzáférése volt ahhoz a felülethez, melyen keresztül az üzleti partnerek betekinthetnek a nyilvánosság számára elérhetetlen technikai dokumentumokba. Az Intel jelenleg ebből az elképzelésből kiindulva nyomoz az ügyben.  • Hírek
  • Hírek