Vencel
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Több mint tízezer teknősfiókát engedtek a tengerbe Balin

2020.08.07. 18:18

Fajmegőrző csoportok és helyi lakosok több mint tízezer teknősfiókát engedtek a tengerbe pénteken Bali partjainál, hogy elősegítsék a sebezhető faj állományának növekedését és a környezetvédelmet.

Az MTI híre szerint az olajzöld fattyúteknősfiókákat a fajmegőrző csoportok faládákban vitték  Gianyar strandjára, ahol arra bátorították a helyi lakosokat és az önkénteseket, hogy segítsenek a fiókák tengerbe eresztésében.

Bár az olajzöld fattyúteknősök a tengeri teknősök egyik legnépesebb populációját alkotják, a Természetvédelmi Világszövetség vörös listája sebezhetőként jegyzi őket, mivel egyre kevesebb az olyan hely, ahol fészket rakhatnak. Az olajzöld fattyúteknősök felnőtt korukra általában 35-50 kilogrammosra nőnek, hosszuk eléri a 60-70 centimétert.

    

Az egyik csoport önkéntese, Flavianus Erwin Putranto elmondta: teknőstojások egyre kevesebb helyen találhatók a Bali partok homokjában, de megvédésüket fajmegőrző programok segítik. "Összegyűjtjük, és megvédjük a tojásokat. Reményeink szerint így egyre több teknős kikelését segítjük, és visszaengedjük őket az óceánba" – tette hozzá.

A bali hatóságok a héten 25 közönséges leveles teknőst engedtek vissza a tengerbe, őket a múlt hónapban mentették meg illegális vadállatkereskedőkre lecsapva.