Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

A NAV nevében ígértek adóvisszatérítést az adathalászok

2020.10.09. 21:02

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében küldött, adó-visszatérítést ígérő adathalász-támadásra derítettek fényt a Kaspersky kutatói.

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a Kaspersky Security Network rendszerében csak október 8-án több mint száz esetben észlelték azt a rosszindulatú e-mailt, amelyben a csalók adó-visszatérítést ígérve próbáltak személyes adatokat ellopni a címzettektől.

Kapcsolódó

Adathalász csalók éltek vissza az MKB nevével

Egyre profibb módszerekhez folyamodnak: netbankos belépőkódra és kártyaszámra utaznak.

A Kaspersky a hasonló esetek elkerülése érdekében mindenkinek azt javasolja, hogy vizsgálja meg a feladó e-mail-címét. Ha az egy ingyenes e-mail-szolgáltatásból származik, vagy értelmetlen karaktereket tartalmaz, akkor valószínűleg hamis.

A levél tartalmát körültekintően olvassák el, ugyanis a jól ismert cégek nem küldenek rossz formátumú vagy nyelvtanilag helytelenül megfogalmazott elektronikus leveleket.

Kiemelték, hogy senki ne nyissa ki a mellékleteket, és ne kattintson a linkekre a kézbesítőktől származó e-mailekben, különösen, ha a feladó ragaszkodik hozzá. Inkább közvetlenül a hivatalos webhelyre látogassanak el, és onnan jelentkezzenek be, ha szükséges.

Kapcsolódó

Adathalász leveleket küldenek csalók a Semmelweis Egyetem nevében

Azonnal töröljük a kéretlen mailt, és semmiképp se nyissuk meg a mellékletet – figyelmeztet az egyetem.  • Vennék
  • Hírek