A Facebookon kalózkodik a legtöbb adathalász csaló

2020.10.21. 12:46 Módosítva: 2020.10.21. 13:32

A Kaspersky elemzéséből kiderült, hogy mely cégekhez kötődnek azok a szolgáltatások, amelyekben a legtöbbször bukkantak adathalászati próbálkozásra:

  • Facebook (4,5 millió adathalászati próbálkozás),
  • WhatsApp (3,7 millió),
  • Amazon (3,3 millió),
  • Apple (3,1 millió),
  • Netflix (2,7 millió).

A Google szolgáltatásai – a YouTube-ot, a Gmailt és a Google Drive-ot is beleértve – a hatodik helyre kerültek 1,5 millió adathalászati próbálkozással. A népszerű alkalmazások értékes játszóterei lettek a csalók tevékenységeinek, persze a próbálkozás nem mindig jár sikerrel, ha felhasználók felismerik a hamis vagy nem biztonságos weboldalakat és az adathalász üzeneteket.

A vállalat által közzétett termékstatisztikából, amelyet a 24.hu közölt, az is kiderült, hogy mely szolgáltatások használatát korlátozzák a leggyakrabban a vállalati eszközökön. Az öt leginkább blokkolt alkalmazás között kizárólag közösségi oldalakat találni: Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram és LinkedIn. Az Egyesült Államokban már a TikTok is felkerült a feketelistára. 

Kapcsolódó

A TikTok kapcsán robban ki az új tech-világháború

Vagy valójában Kína már rég elindította ezt? Minden fegyver, amit úgy használnak, és ez alól a TikTok sem kivétel. Nincs bizonyíték arra, hogy nagyobb kockázatot jelent, mint mondjuk a Facebook vagy a Twitter, mégis betiltással fenyegetik.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM