Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Hamarosan elindítja internetkeresőjét az Apple?

2020.10.30. 14:49
Nem várják meg amíg az antitröszt per elvágja őket a Google-tól, a jelek szerint aktívan készülnek saját keresőjük elindítására.

Az amerikai igazságügyi minisztérium Google ellen indított antitrösztperének lényege, mint írtuk, a két cég szoros együttműködésére irányul, amelyben az eszközein alapértelmezett kereső helyzetért évente tízmilliárd dollár körüli összegeket kap az Apple. 

A Financial Times szerint a cupertinóiak felkészültek az eljárás kimenetelére és saját internetkereső szolgáltatást indítanak.

Kutat a robotbanda

Az eddig is ismert volt, hogy az Apple két éve levadászta magának a Google egykor keresőért felelős szoftvermérnökét, John Giannandreát, és azóta is toboroz erre a területre. Az igazán árulkodó jel azonban az, hogy a webmesterek szerint megugrott az Applebot-aktivitás, tehát az internet feltérképezésére használt folyamatosan böngésző robotok teljes erővel dolgozni kezdtek.

Az biztos, hogy kétezer milliárd dolláros piaci értékével az Apple pont megfelelő súlycsoportban van ahhoz, hogy versenyre keljen a Google-lal. Egy saját kereső azért is hasznos lenne, mert így javulna a felhasználók adatainak biztonsága, mert a tevékenységükről nem egy harmadik fél gyűjtögetne adatokat.

Ami még kérdés, hogy az Apple-kereső nyilvános lesz-e, vagy csak a cég ügyfelei férhetnek majd hozzá.