16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

2020 legjobb mémjei

2020.12.31. 06:21 Módosítva: 2020.12.31. 08:22
Joe Exotic, Elon Musk, Leonardo DiCaprio és természetesen Szájer József, akiket idén leginkább a szájára vett az internet.

Macskával kiabáló nő

A Beverly Hills-i feleségek című valóságshow egyik 2011-es jelenetének találkozása egy tál zöldség elé ültetett összezavarodott macskát ábrázoló Tumblr-en publikált fotójával. A drámai-nonszensz mém gyakorlatilag 2019 végén robbant és idén tavasszal csengett le.

yelling-sweater

Tigrisvilág

A Joe Exotic életét, munkásságát és nagymacskabizniszét bemutató Netflix dokumentumfilm-sorozat elképesztő erővel csapott le az emberi agyra 2020 tavaszán. Ha nem jött volna a járvány, most erre emlékeznénk, mint a Donald Trump uralkodásának utolsó évét jelző popkulturális mérföldkőre. A történetből persze, mint már sokszor előfordult évekkel később, még előjöhet a látens memetikus potenciál, már elnézést.

Már nem emlékszünk ki-kicsoda
Már nem emlékszünk ki-kicsoda

Terveim – 2020

Kezdjük a legkézenfekvőbbel: kemény év az idei, annyi rossz dolog történik, hogy felsorolni is nehéz. Remek egyszerűen megalkotható képi poén, hogy milyennek gondoltuk 2020-at és végül milyen lett.

myplans

A kis X Æ A-12

Elon Musk elektromosautó-gyáros és Grimes popsztár első gyermeke májusban született. Elon valamiért a X Æ A-12 nevet adta a fiúnak, amivel augusztusig tartó közröhejt váltott ki.

"Adj rendes nevet a gyereknek vagy húzz fel 25 lapot"
"Adj rendes nevet a gyereknek vagy húzz fel 25 lapot"

Donald Trump interjúja

Trump és stábja nagy mémmesterek, de ez esetben nem nekik dolgozott az internet tudatalattija. Az amerikai elnök július végén adott videóinterjút az Axiosnak. A kérdező Jonathan Swan látható küszködése csodálatos mémsorozatot ihletett.

Confused Reporter Jonathan Swan Banner

Calvin Candie nevetése

Augusztusban ért csúcsra a saját poénján kuncogó rabszolgatartó ültetvényes Calvin Candie trollkacaja a Djangó elszabadul című filmből. A Leonardo DiCaprio mémstátuszát bebetonozó meghatározó mém az igazi gonosz káröröm kifejezéseként sokáig velünk fog maradni.

candie3d

Táncos ghánai gyászhuszárok

Morbid évhez morbid mém illik, ahogy azt megjósoltuk az év mémje a ghánai koporsóvivők lettek, amiben nagy szerepet játszott, hogy az amerikai elnökválasztásban a jelöltek egymást revolverezték a mémmel. Ha nem is egy Pepe lett, de azért nehezen felejthető jelenség volt, ahogy 2020 is nehezen felejthető év.

wall-pallbearers.gif

+1: Szájer József

A magyar mémvilág idei évét már majdnem leuralta Dúró Dóra könyvdarálása, amikor megjelent a brüsszeli magyar Pókember, aki a csudálatos Pauk-embör helyett Szájer Józseffel volt azonos és energizálta a magyar internet kreatív vénáját az év végén.  • Hírek
  • Hírek