A pornószínészek szerint megélhetésüket fenyegeti a hitelkártya szolgáltatók szigora

2021.01.11. 16:43
A Visa, a Mastercard és a Discover hitelkártya cégóriások letiltották az összes kifizetést a Pornhub számára, miután azzal vádolták a pornóoldalt, hogy azt gyermekbántalmazással és nemi erőszakkal kapcsolatos videókkal „fertőzték meg”.

Az oldal pornószínésznői és pornószínészei azonban azt állítják, hogy ez a váratlan döntés veszélybe sodorta megélhetésüket, és nem oldja meg az illegális tartalom problémáját sem.

Mary Moody (lásd a lenti képen) kampányba is kezdett, hogy felhívja a figyelmet az őt és a hozzá hasonló „felnőtt előadóművésznőket és művészeket” ért negatív következményekre.

„Személy szerint én ezzel havonta ezreket veszítek, de szeretném felhívni a figyelmet arra a sok munkavállalóra, akik konkrétan elvesztik a teljes jövedelmüket, amely megélhetésüket, sőt, a túlélésüket jelenti - különösen a világjárvány idején!"

- hangsúlyozta a pornószínésznő.

Az ügyről először  Nicholas Kristof írt a New York Times cikkében , kiemelve az illegális tartalom jelenlétét a Pornhubon. Felszólította a bankokat és a hitelkártya-társaságokat, hogy ennek következtében függesszék fel az oldallal való együttműködést. Miután a szóban forgó cégek le is folytatták a saját vizsgálataikat, végül a felkérésnek egymást után eleget is tettek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek