Ivó, Milán
EUR 385,25 Ft
USD 364,00 Ft
5 °C
26 °C

Magyar fejlesztésű applikáció könnyíti a zenészek munkáját

2021.01.14. 15:03

Zenei applikációt tervezett két győri fiatal. Az új fejlesztés célja, hogy segítse a zenészeket a hang- és zenekészítés folyamatában.

A Kodai nevű appot Androidra és IOS-re is le lehet tölteni. 

Marton Szabolcs és Kiss Veronika alapvetően barátok, több projektben dolgozták már együtt. Mostani tervezésük ötlete a tavaszi karantén alatt született. Mindketten programoznak, Szabolcs pedig zeneszerzéssel is foglalkozott korábban. A fiatalok azt mondták, a hiánypótló fejlesztésre azért volt szükség, mert eddig nem volt ilyen minőségű kottázó.

Mivel például az elektronikus zenészek közül egyre többen használják a midit (elektronikus kotta), sokszor kézzel kellett a hangokat beírogatniuk. De most ez megváltozik, mert az applikációval bárhol, bármikor lehet rögzíteni a hangokat, amit az a hangok „írott” verziójára alakít, tehát elkészíti a kottát.

Egyelőre még csak zongorával kompatibilis. A fejlesztők dolgoznak, hogy a többi hangszer is bekerüljön a repertoárba.

Az applikációban továbbá arra is van lehetőség, hogy a zenészek egymással megosszák a hanganyagokat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás