Autós kiegészítőt próbálgat a Spotify

2021.01.15. 09:31
A zenei streaming szolgáltató két éve dolgozik a digitális asszisztensen.

A svéd audió streaming szolgáltatás 2019 májusában jelentette be, hogy hangvezérlésű asszisztens tesztelésére készül. Az eszköznek egyszerűen Car Thing vagyis Autós Izé nevet adták. Az eszköz a kiszivárgott képek szerint jelenleg az amerikai szövetségi kommunikációs bizottságnál (FCC) engedélyezésre vár.

Az Autós Izé
Az Autós Izé
Fotó: FCC

Az Autós Izé külseje a korábbi látványtervekhez képest kicsit megváltozott: tabletszerű kis kijelzője van és egy nagy gombja. A funkciója az engedélyekhez mellékelt iratok szerint „hangvezérlésű kiegészítő telefonhoz/Spotify alkalmazáshoz, kijelzővel és gombokkal”. Az eszköz Bluetoothon keresztül kommunikál az autó fejegységével és 12V-os csatlakozóról üzemel.

Egyelőre nem világos, hogy a termékkel mik a Spotify szándékai - nem biztos, hogy boltokban elérhető lesz a nagyközönség számára.

A Spotify arra összpontosít, hogy a világ legnagyobb audió platformjává váljon és vizsgálatokat végzünk egy hangvezérlésű podcast eszközzel, hogy jobban megismerjük az autós audió fogyasztási szokásokat

- áll a cég Verge-nek eljuttatott közleményében.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla