Ilyen egy igazán fotogén jegesmaci

2021.01.19. 07:56

Amíg sok természetfotósnak cselhez kell folyamodnia, vagy naphosszat kell rejtőznie valahol, hogy lőhessen egy menő fotót, addig akadnak olyanok is, akiknek egyszerűbb a dolga.  A szóban forgó fényképésznek Norvégiában volt akkora szerencséje, hogy találkozhatott egy fiatal és különösen kíváncsi jegesmedvével.

Az állat éppen jóllakott, amikor felkeltette az érdeklődését a tőle nem messze parkoló hajó és a rajta tevékenykedő emberek.

Oda is sétált hozzájuk, megszemlélte a vízi járművet, aztán úgy gondolta, meg is mássza. Ez végül nem sikerült neki, ami nem is baj, hiszen tele bendő ide vagy oda, a legénység nem lett volna biztonságban.

Mindenesetre próbálkozásait sikerült megörökíteni, és kissé olyan, mintha maga az állat is jókedvvel asszisztált volna ahhoz, hogy előnyös képek készülhessenek róla.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.