Ida
5 °C
7 °C

Minden elsős hallgatója után fát ültet a Soproni Egyetem

2021.01.20. 17:06

Minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgatója után egy-egy facsemetét ültet el a Soproni Egyetem (SOE), elsősorban Sopronban és a város környékén – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t. Ezen felül a tanulmányaikat megkezdő évfolyamok is saját fát fognak ültetni az egyetem vagy a város frekventált területein.

A kezdeményezés révén évente több mint ezer fát ültetnek majd el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. segítségével, így néhány év múlva az erdővel borított területek nagysága növekszik hazánkban. A faültetési program összhangban van az Agrárminisztérium által 2019-ben indított Országfásítási programmal

– írják, hozzátéve, a Soproni Egyetem elkötelezett a fenntartható, környezetbarát működés mellett, amely az egyetem négy karán a kutatásokban és az oktatott tantárgyakban is nagy hangsúlyt kap. Hozzáteszik, az erdőterületek bővítése kiemelten fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben, a fásítás a világon a leghatékonyabb, ember által véghezvihető szén-dioxid-megkötő tevékenység.

Faültetés a VOLT Fesztiválon.
Faültetés a VOLT Fesztiválon.
Fotó: Soproni Egyetem / Facebook

A Soproni Egyetem idén felkerült a legzüldebb, környezettudatos egyetemek világranglistájára, a Green Metric rangsorra. A közlemény idézi Tóth Bálintot, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnökét, aki szerint a programmal nem csak a zöldterületek növeléséhez járulnak hozzá, hanem hűek maradnak az egyetem értékrendjéhez is.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.