Kornélia
1 °C
14 °C

Biden elektromosítaná Amerika állami járműflottáját

2021.01.27. 13:55 Módosítva: 2021.01.27. 14:15
Az Egyesült Államok új elnöke Joe Biden hétfőn rendeleti úton elindította az állami hivatalok flottájának elektromosítását.

Nem csekély programról van szó, a léptékére a 2019-es adatokból következtethetünk, amikor – az amerikai postával együtt – 645 ezer jármű állt a szövetségi hivatalok rendelkezésére, ebből 224 ezer személygépjármű és 412 ezer teherjármű.

Az intézkedés a Made in Amerika program része, aminek egyik célja, hogy egymillió munkahely létesüljön az amerikai autóiparban.

A szövetségi kormánynak hatalmas járműflottája van, ezeket olyan tiszta elektromos járművekre cseréljük, amiket amerikai munkások gyártottak itt, Amerikában

 – fogalmazott Biden.

A programot hátráltathatja, hogy az állam tartós bérleti konstrukcióban használja a járművek egy részét, továbbá hogy jelenleg hiányzik az ilyen járműtömeget kiszolgáló töltőinfrastruktúra.

Jelen állás szerint nem az úttörő elektromosautó-gyártó Tesla lesz a csereprogram fő nyertese, ennek oka, hogy Biden olyan gyárakat részesít előnyben, ahol van szakszervezet, és a Tesla nem ilyen. Hátszelet kaphat viszont az elektromos járművek gyártásába most beszálló Ford és a General Motors. 

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.