Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Még sosem álltunk ennyire közel a végítélethez

2021.01.28. 15:27

A koronavírus-járvány, a klímaváltozás, illetve a nukleáris fegyverek fejlesztése miatt az emberiség közelebb került az apokalipszishez a „Végítélet Órája” szerint – írja a Yahoo News.

Az Atomtudósok Közlönyének szerdai száma szerint a Végítélet Órájának mutatója már csak 100 másodpercre van az apokalipszistől (tavaly ugyanekkor még két percnél álltunk). 

A szimbolikus órát már több mint hetven éve, 1947 óta „működtetik” a közlönyben, és ennél közelebb még sosem állt a mutató a végítélethez. 

A hidegháború idején még hétpercnyi távolságra álltunk a világkatasztrófától. 

Rachel Bronson, a lap kiadójának elnöke és ügyvezető igazgatója szerint a világjárvány egyfajta „történelmi ébresztőóraként” szolgálhat, és felhívhatja a kormányzatok és a nemzetközi szervezetek figyelmét, hogy mennyire nincsenek készen a komplex kihívások kezelésére.

E krízis idején a kormányzatok gyakran elhárították a felelősséget, mellőzték a tudósok tanácsait, nem cselekedtek összhangban, és ezáltal nem sikerült megvédeniük a polgáraik egészségét és jólétét

– összegezte véleményét Bronson.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.