Ötszázmillió forinttal támogatják a kutatókat

2021.02.01. 22:09

Kutatási, oktatási és vállalkozásfejlesztési tevékenység támogatására 500 millió forintos keretösszeget különítettek el azok számára, akik részt vennének az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által koordinált tudás- és innovációs közösségekben –  közölte Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az MTI-vel hétfőn.

A közlemény szerint a pályázás számos előnnyel jár.

A pályázók részt vehetnek az EIT hálózatában, segítséget kaphatnak például innovatív fejlesztések megvalósításához, piacra juttatásához, vagy a nemzetközi kapcsolatrendszerük bővítéséhez.

A megszerezhető tapasztalatok ráadásul hasznosíthatók a Horizon Európa keretprogram felhívásainál is – írták.

A budapesti székhelyű EIT több mint 2 ezer partnerrel működik együtt, a hozzá tartozó közösségek (Knowledge and Innovation Community, KIC) pedig a legfontosabb társadalmi kihívásokon dolgoznak. Tevékenységük kiterjed többek között az éghajlatváltozásra, a digitális átalakulásra, az élelmiszeriparra, az egészségügyre, a városi közlekedésre. Az új pályázat résztvevői ezekben vehetnek részt – áll a közleményben.     

A költségvetési forrásból biztosított keretösszegre felsőoktatási intézmények, kutatóhelyek, vállalkozások és nonprofit szervezetek jelentkezhetnek.

A pályázat leadásának határideje március 31., a pályázók 20 millió és 130 millió forint közötti összeget kaphatnak.  • Hírek
  • Lakáshitel