Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Elon Musk szerint a majmok agyukba beültetett chip segítségével videójátékoznak

2021.02.03. 06:17

A Neuralink nevű agy-számítógép interfész munkálatairól beszélt Elon Musk, és állítólag igen jól haladnak – számolt be a Business Insider.

A világ jelenlegi leggazdagabb embere egy interjúban azt állította, van egy majmuk, amelynek vezeték nélküli implantátum van a koponyájában, s ennek segítségével videojátékokon képes játszani.

Ugyanakkor leszögezte, az állat „nem érzi magát kényelmetlenül és nem is viselkedik furcsán”. Hozzátette, „még az sem látható, hol ment be az implantátum.”

A Neuralink évek óta hasonló állatkísérletes projekteken dolgozik, egy tavaly közzétett videóban például egy disznóval kísérleteztek. Céljuk egy olyan technológia kifejlesztése, amely képes összekötni az emberi agyat a számítógépekkel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek