Magyar diák a bajnok kategóriában a nemzetközi mentális aritmetikai versenyen

2021.02.11. 12:54

Jagnesák Benett, 7 éves pestlőrinci diák az első magyar, aki bekerült a nemzetközi mentális aritmetikai verseny legmagasabb, bajnok kategóriájába, Dubajban. A 17 évvel ezelőtt, Indiában alapított, mára 42 országban működő Brainobrain oktatási hálózat fejlesztő programja játékos formában szeretteti meg a gyermekekkel a matematikát és fejleszti a természettudományok iránti fogékonyságukat. 

A mentális aritmetikai program lényege, hogy a diákok fejben számolnak és végeznek összetett matematikai műveleteket egy általuk elképzelt abakuszon. Ez úgy lehetséges, hogy a több ezer évvel ezelőtt feltalált abakusszal könnyen rögzíthetők a pontos fejben számoláshoz nélkülözhetetlen helyi értékek. 

A digitalizáció és robotizáció elterjedésével, a mesterséges intelligencia megjelenésével és várható térhódításával globálisan egyre nagyobb a verseny a műszaki-, és természettudományok iránt érdeklődő fiatalokért. Épp ezért sorra jelennek meg a világon olyan módszerek, komplex oktatás fejlesztő programok, melyek elősegítik a fiatal generációk tudatos kompetencia fejlesztését a matematika, a műszaki-, és természettudományok területén. 

Ezek közül a mentális aritmetikai megoldásokat alkalmazó Brainobrain oktatási hálózat, melyet 17 évvel ezelőtt alapítottak Indiában és mára 400 ezer gyermek fejlesztésében vállalt szerepet.

A Brainobrain a pszichológia tudományterületét köti össze a matematikai gondolkodás logikájával, így új dimenziókat nyitott a tanulási folyamatok lerövidítésében és megbízhatóságában.

Mivel a módszer nagyon hatékony, ezért mára 42 országban alkalmazzák világszerte és rendszeresen tartanak világversenyeket is. Ennek jegyében szervezik évről-évre a nemzetközi versenyt is, mely 2021-ben – a világjárvány miatt – online került megrendezésre január 9-én, rekordszámú, több mint 25 000 résztvevővel.  • Hírek
  • Lakáshitel