Előnyben a sportos nők

2021.02.15. 19:20

Fontos szerepe van a női vezetők üzleti sikereiben a testmozgásnak − állítja a Testnevelési Egyetem, az Egyenlítő Alapítvány és az EY által készített kutatás. Az MTI-hez eljuttatott közleményben ismertetik, hogy 232 magyar nőt kérdeztek meg. A válaszadók mintegy kétharmada emellett úgy véli, hogy a versenysportos múlt előnyt jelenthet egy új állásra való jelentkezéskor.

Mint írják, a kutatásban részt vevő döntéshozók 84 százaléka sportolt fiatalkorában, és szinte mindannyiuk (91 százalék) életének része ma is a rendszeres testmozgás. Minden második női vezető legalább heti három alkalommal vagy gyakrabban mozog, körükben a futás és a jóga bizonyul a legnépszerűbbnek.

A FIZIKAI AKTIVITÁS POZITÍV HOZADÉKAI KÖZÖTT AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉST, VALAMINT ANNAK STRESSZOLDÓ HATÁSÁT TEKINTIK A LEGFONTOSABBNAK A VÁLASZADÓK.

A tanulmány rávilágít arra, hogy a testmozgás egy nő karrierjének teljes szakaszában kedvező hatással lehet az előmenetelre. A felmérés szerint a nőknek akkor is előnyt jelent a versenysportolói háttér, ha egy új állásra jelentkeznek, mivel az akaraterőt, csapatszellemet és fegyelmet feltételez a pályázóról. A válaszadók 56 százaléka több mint 10 éve dolgozik vezetői pozícióban, több mint 20 különböző szektort lefedve, 78 százalékuk a 40–59 közötti korosztályt képviselve.  • Hírek
  • Lakáshitel