Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Arc alapján ad diagnózist az alkalmazás

2021.02.16. 08:22
A koronavírus-járvány alatt nagy szükség van az innovatív, egészségközpontú technológiákra okostelefonokon is – a binah.ai applikációja egyike lehet ezeknek.

Bár a különféle egészségügyi kütyük és okostelefonokon lévő applikációk nem számítanak újdonságnak, a Covid–19 elterjedése óta ezekre még nagyobb szükség van, mint valaha. Különösek az utóbbiak népszerűek, hiszen a legtöbbször ingyenes applikációk sokkal vonzóbbak az átlagfelhasználó számára, mint a drága egészségügyi eszközök és kütyük.

A binah.ai új applikációja 

az okostelefon kameráját használja

különféle, egészségünkhöz kapcsolódó jelek mérésére, amelyek segíthetnek az orvosoknak a távdiagnózisban. Az appnak a BBC videóanyaga szerint egyetlen perc sem kell ahhoz, hogy az életfunkciók megfelelő állapotát ellenőrizze. Mindehhez csak arra van szüksége, hogy „ránézzen” az arcunkra. A Binah állítólag az arcunkon és a homlokunkon lévő kis színelváltozásokat észleli és analizálja.

Ezek a kis színelváltozások világosan jelzik, hogy a vér hogyan áramlik a bőrünk alatt

– állítja David Maman, a Binah.ai alapítója és vezérigazgatója.

Maman szerint ezeknek az elemzéseknek köszönhetően tudja az applikáció kielemezni szívritmusunkat, az oxigénszaturációt (a hemoglobin oxigénnel való telítettségének mértéke százalékban), a lélegzésszámot (vagy más néven a respirációs rátát) és sok más testfunkciót is.

A BBC szerint állítólag már több mint 100 millió felhasználó és több ezer orvos is kipróbálta a szoftvert világszerte, bár hivatalos engedélyeket egészségügyi célú felhasználásra egyelőre nem kapott.  • Vennék
  • Hírek