Véres gyilkosság gamerek között: Call of Duty-streamer lányt késeltek halálra

EvBCNnCXUAEOFg
2021.02.26. 12:13
Egy 19 éves videójátékos streamer nő lelte halálát, miután egy rivális férfijátékos több késszúrással megölte. A lány csapatát sokkolta a hír.

Ingrid Oliveira Bueno da Silva holttestét São Paulo délkeleti városnegyedében, a gyilkos, Guilherme Alves Costa házában találták meg. A 18 éves gyilkos nemcsak elismerte bűntettét, de ráadásul 

a véres gyilkosságról sokkoló képeket is megosztott

egy közösségi platformon, így bűnösségéhez kétség sem férhet. Alves Costa először a saját lakásába hívta a gyanútlan lányt, majd ott szúrta őt halálra a Times írása szerint.

Az áldozat és gyilkosa mindketten Call of Duty Mobile-játékosok és streamerek voltak, és rivális csapatokban játszottak. Azonban egyáltalán nem egyértelmű, hogy ez lett volna a gyilkosság motivációja, mert Alves Costa csak ennyit mondott, amikor megkérdezték, miért ölte meg a fiatal lányt:

Mert meg akartam ölni.

A lány a Fantastic Brazil Impact nevű csapat tagja volt, és a közösségi médiában azt írták, hogy mélységesen lesújtotta őket a hír.

Oliveira rendkívüli ember volt, akire amíg a nap felkel, mindig emlékezni fogunk

– nyilatkozták az egyik közösségi portálon.

Noha a gyilkosság indítéka továbbra sem világos, Brazília nemzetközi szinten ötödik a nők ellen elkövetett gyilkosságok számát illetően. Az Amerika-közi Emberi Jogi Bizottság nevű szervezet szerint a nők meggyilkolása nem „elszigetelt” kérdés, hanem a brazil társadalomban „mélyen gyökerező” szexista normákat tükrözi.

A játékvilágban nők százai nyilatkoztak már nyilvánosan nőgyűlölő és ragadozó férfi gamerekről, akikkel a közösségben találkoztak.

(Borítókép:  São Paulo Notícias / Twitter)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport