Valami nagyon nagy dolog fog a Föld mellett elhaladni

2021.03.12. 18:01

A 2001 FO32 jelzésű meteorit a potenciálisan veszélyes kisbolygók kategóriájába tartozik, de a NASA szerint nem jelent veszélyt az emberiségre, a kevesebb mint egy kilométer átmérőjű égitest mintegy kétmillió kilométerre halad el a bolygónk mellett, vagyis legközelebbi pontján is ötször olyan távol lesz a Földtől, mint a Hold.

Az aszteroida óránként 124 ezer kilométeres sebességgel száguld el a Föld mellett, az aszteroidák többségénél gyorsabban. A kisbolygót 2001 márciusában fedezték fel, a csillagászok azóta követik az útját. És mint az ismeretes, az év legnagyobb aszteroidája jövő hét vasárnap halad el a Föld közelében – számolt be a NASA közlése alapján az MTI a csillagászati eseményről.

Az elkövetkező 100 évben egyetlen nagyobb ismert aszteroida sem fog becsapódni a Földön, és nagyon kicsi az esélye annak, hogy a jövőben felfedezendő kisbolygók bármelyike is kárt okozna bolygónkban – közölték a NASA kutatói, akik szerint minél több ismeretük van erről, annál jobban fel tudnak készülni egy esetlegesen veszélyt jelentő aszteroidára.  • Hírek
  • Bankszámla