Szervác, Imola
12 °C
16 °C

A világ hetedik legjobb Drupal-fejlesztője egy magyar cég

2021.04.09. 14:49
A hetedik helyre került a világ top tíz Drupal-fejlesztője között az Integral Vision nevű magyar cég, amely egyaránt foglalkozik webes termékek fejlesztésével és működtetésével. A vállalkozás megoldásait hazánkban a kultúra, az egészségügy, az oktatás és a kereskedelem területén is használják – közölte a cég az MTI-vel.

A Drupal a legelterjedtebb, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerek között található, és rendkívül rugalmas tervezésre és kiépítésre ad lehetőséget, ennek segítségével az adott weboldalak könnyen testre szabhatóak.

A közleményben azt is olvashatjuk, hogy a Clutch.co platform összesítése alapján az Integral Vision vált a világ hetedik legjobb Drupal-fejlesztőjévé. A Clutch.co a világ egyik legjelentősebb adatalapú beszerzéstámogató platformja, amely 200 000-nél is több szolgáltatót listáz több mint 500 kategóriában. A szolgáltatók objektív szempontok alapján értékelnek, hiszen ez nagyrészt az ügyfelek visszajelzései alapján történik, de a sorrendet azért a munkatapasztalat és a piaci jelenlét is befolyásolja.

Tizenkét éve alapították

Az Integral Vision vállalkozást 2009-ben hozta létre Kulcsár Zsolt, tájékoztatása alapján jelenleg 12 alkalmazottat, 12 alvállalkozót és két robotot foglalkoztat.

Az Integral Vision ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy sikerükben nagy szerepe volt annak, hogy a koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben egyértelművé vált: az intézmények szempontjából létkérdés, hogy honlapjaikat rugalmasan tudják átalakítani.

Példaként arról is beszélt, hogy amikor a múzeumokat hirtelen be kellett zárni, az intézmények honlapjain is más funkciók váltak lényegessé. Kulcsár Zsolt elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Hagyományok Háza és a Petőfi Irodalmi Múzeum is az Integral Vision partnere, így a Drupal-keretrendszert használták arra, hogy mindegyik múzeum honlapját átalakítsák.

Nem volt szükség új weboldal fejlesztésére

Így ahhoz nem volt szükség egy új oldal fejlesztésére, hogy az új funkciókat kiépítsék és élesítsék – aránylag kis befektetéssel át lehetett alakítani a struktúrát. A múzeumok a megváltozott környezetben szinte változtatás nélkül tudták kiszolgálni az érdeklődőket az olyan online megoldások használatával, mint például az online tárlatvezetés vagy a digitális pedagógiai segédanyagok.

Amint visszatér a „normális” élet, az intézmények oldalait szintén ennyire gyorsan, rugalmasan át tudják majd alakítani az adott igényeknek megfelelően

– hangsúlyozta az ügyvezető, aki arról is beszélt, hogy az egészségügyben a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézettel és a Bethesda Gyermekkórházzal, az oktatás területén a Zanza.tv videós oktatóportállal, a kereskedelemben pedig webshopokkal kötöttek szerződést.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a 2020-as lezárt üzleti évben az Integral Vision nettó árbevétele 178,6 millió forint volt, míg egy évvel korábban 154,37 millió forint. A cég tavaly 802 ezer forint nyereséggel zárt, 2019-ben pedig 249 ezer forint volt az adózott eredménye.