Gizella
9 °C
14 °C

Megújítaná a hírfolyamot a Facebook

2021.04.23. 14:33
Kevesebb politikát és több inspiráló tartalmaz mutatnának.

Egy csütörtökön közzétett blogbejegyzés szerint a világ legnépszerűbb közösségi hálózata a megosztott tartalmak rangsorolásának finomításával javítaná a felhasználói élményt. A következő hónapokban a Facebook globális több visszacsatolási lehetőséget vezet be, hogy kiderítse mit látna szívesen a közönség a szolgáltatás központi tartalmi csatornájában.

Arról, hogy mi lehet az eredmény egyelőre annyit tudunk, hogy az emberek kevesebb politikai tartalomra és több vidámságra és inspirációra vágynak. 

Annak ellenére, hogy a hírfolyam az általad követett ismerősök, csoportok és oldalak bejegyzéseit jeleníti meg, tudjuk, hogy néha a legközelebbi barátok és család is megoszt bejegyzéseket olyan témákról, amiket nem találsz érdekesnek vagy nem akarsz látni

- fogalmaznak.

A cég több figyelmet fordít majd a dühöt kiváltó bejegyzésekre. Kipróbálás alatt van, hogy a nem tetsző bejegyzéseket egyenként be lehessen zárni.

Az nehéz kérdés, hogy egyes emberek mit találnak inspirálónak, viszont világos, hogy mi inspirálja a Facebookot: a cég kemény kritikákat kapott és erős politikai nyomás alatt van, amiért a felhasználók figyelmének megragadásáról szóló üzleti modelljük az amerikai közélet polarizálódásához, a szélsőséges nézetek terjedéséhez és erőszakhoz vezetett.

E problémát önmagában nem oldja meg, ha a felhasználók nyilatkoznak, hogy több főzést vagy autóversenyt látnának szívesen, viszont mutatják a változtatási hajlandóságot, ami az utóbbi években nem volt jellemző a Facebookra. 

(Cnet, The Verge)