Bernát, Felícia
EUR 383,44 Ft
USD 362,53 Ft
8 °C
30 °C

Ezzel a szerkezettel bárkit követni tudtak az Apple-tulajdonosok

2021.06.07. 18:26

Egy aprócska kütyü körül alakul a botrány az Apple háza táján. Az AirTag alig nagyobb egy érménél, funkcióját tekintve pedig egy hangos kulcstartónak lehetne tekinteni leginkább. Az eszköz lényege, hogy azt feltegyük bármire, amit be akarunk mérni, és a telefonunk segítségével már pontosan tudjuk is, merre keressük. Ha a készülék és a telefon egymástól túlságosan távol kerül, akkor „hangosan” jelzi ezt 8–24 órás időközönként véletlenszerűen. A kritikák szerint ez a hétköznapi zajok mellett szinte alig hallható.

Az Apple korábban úgy nyilatkozott, hogy úgy tervezték az AirTaget, hogy ne lehessen a felhasználó után kémkedni. A BBC összesítése szerint ez még nem tökéletes. A szerkezetet a megfigyelni kívánt személy táskájába vagy kabátjába elhelyezve az AirTag a valós idejű helyzetét küldi meg a telefonnak.

Kirk McElhearn az Integón számolt be arról, hogy postán adott fel egy ilyen kulcstartót az egyik barátjának, aki a londoni lakásában felejtette azt napokig, anélkül, hogy hallotta volna a Tag jelzését. 

Az Apple közleményében új szoftverfrissítésre hívja fel a figyelmet, aminek segítségével az esetleges nem kívánt megfigyeléseknek elejét lehet venni. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek