Amerikai díjat alapítottak a pécsi szemészprofesszor tiszteletére

2021.06.18. 07:21

Kuhn Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ Szemészeti Klinikájának vendégprofesszora tiszteletére alapított díjat az Amerikai Szemsebészeti Társaság – tájékoztatta a PTE az MTI-t.

A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében azt írták, hogy a professzor munkájának elismeréséül alapított Kuhn-díj (Kuhn Award) a társaság legmagasabb elismerése. A szemészeti traumatológia elméleti és gyakorlati fejlődését elősegítőket tüntetik ki vele a jövőben.

Kuhn Ferenc professzor tevékenysége egyúttal inspiráció is volt a 2020-ban formálódott szervezet alapításához. Csutak Adrienne, a PTE KK SzK intézetigazgatója emlékeztetett: Kuhn Ferenc szakmai tudása, tapasztalata és ismereteinek legjavának átadása nagyon sokat jelent az intézmény számára.

Kiemelték, hogy a professzor a járványhelyzet dacára számos ízben kereste fel a klinikát, újabb és újabb műtéti technikákat tanítva. Kuhn Ferencet a Pécsi Szemészeti Klinika igazgatója a Magyar Szemorvostársaság tiszteletbeli tagjának terjesztette fel.  • Hírek
  • Csok