18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Holtan találták cellájában John McAfeet, az első vírusirtó atyját

2021.06.24. 06:13
A kriptovaluta-gurut tavaly ősszel tartóztatták le adóelkerülés miatt Spanyolországban, és éppen kiadatás előtt állt. A 75 éves McAfee elszántan harcolt minden állami beavatkozás ellen: a szabadpiac, a drogliberalizáció és az adózás elleni küzdelem híve volt.

Néhány órával azután, hogy a spanyol bíróság az amerikai kiadatásáról döntött, holtan találták barcelonai cellájában John McAfeet. Az igazi fenegyerek hírében álló, és élete utolsó éveiben a hatóságok elől menekülő szoftverguru a hírek szerint önkezével vetett véget életének.

Az első vírusirtó atyját még 2020 októberében tartóztatták le Spanyolországban, adóelkerülés miatt. Sosem titkolta, hogy egyetlen fillér adót sem fizet, a Twitteren büszkén hirdette „az adóztatás rablás” jelszavát. Ha kiadták volna az Egyesült Államoknak, összesen öt plusz egy év börtön várt volna rá, utóbbi az adóbevallás elmulasztása miatt.

Az egykori techguru vagyonát 2007-ben még 100 millió dollárra becsülték, de egy év alatt szinte teljesen lenullázta magát. Eztán fordult a kriptovaluták felé, a karib-tengeri Belize-re költözött, miközben egyre sokasodtak a botrányok körülötte. Drogügyek, tiltott fegyverviselés, sőt egy gyilkosság kapcsán is felmerült a neve, amikor megölték a szomszédját.

A belize-i hatóságok ki akarták kérdezni az ügyről, ő azonban elmenekült.

Törvényen kívüli élete tavaly ősszel, a letartóztatásával ért véget. Ügyvédje, Nishay Sanan szerint egy igazi harcos volt, aki megpróbálta szeretni a hazáját, az amerikai kormányzat azonban lehetetlenné tette a létezését.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy a 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, itt találhat segítséget.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport