11:00, November 26. ÉLŐ
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Megmenekült a Négy testőr

2021.09.21. 11:25

Mindeddig sikerült megmenteni az erdőtüzektől a kaliforniai Sequoia Nemzeti Parkban álló híres mamutfenyőcsoportot, a Négy testőrt – adta hírül az MTI. A KNP Complexnek elnevezett tűzvészt a hónap elején villámlások indították el, és az elmúlt napokban több mint 96 négyzetkilométernyire elterjedt a Sierra Nevada nyugati oldalán.

A nemzeti park óriáserdejébe vezető utak két-két oldalán álló hatalmas fákat sikerült megóvni a tűztől azzal, hogy eltávolították a közelükben lévő növényzetet, és tűzálló anyaggal borították be a törzsüket.

A KNP Complex egyike annak a 13 erdőtűznek, amely jelenleg Kaliforniában ég. Az államban nyár végén és ősszel van az erdőtüzek csúcsszezonja. A lángok leküzdését hátráltatja az elmúlt napok száraz és szeles időjárása.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.