Mark Zuckerberg a TikTok királyaival nyomul saját sztárok híján

2021.11.04. 19:28
Khaby Lame is népszerűsíti a Metát, és ezúttal tetszik neki, amit lát.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Facebook virágkorának vége. A platformot az évek alatt jócskán lekörözte az Intagram, a TikTok térhódításával pedig már nem nem volt képes felvenni a versenyt – ahogyan egyik közösségi oldal sem.

Mark Zuckerberg azonban meglátta a lehetőséget mindebben, és TikTok-sztárokat vett maga mellé, hogy népszerűsítse a Facebook Meta névre keresztelt anyavállalatát.

Éppen egy hete jelentették be, hogy szeretnék megnyitni az utat egy sokkal nagyobb tartalomgyártói piac irányába, ezért a cég Meta néven fut tovább – a Facebook mint közösségi oldal egyébként mindenben, így a nevében is változatlan marad, csupán a mögötte álló vállalat kap ráncfelvarrást.

A Facebook korábban hirdette meg a metaverzumprojektet, melyben az emberek VR-technológiát használhatnak majd az egymás közötti interakcióhoz a még inkább élethű élményért. Többek közt ez a koncepció indokolhatja most a cég névváltását is, melynek keretében tízezer embert vennének fel csak Európában.

Mark Zuckerberg közösségi oldala azonban már nem produkál olyan eléréseket, mint évekkel ezelőtt. Amíg egy halom Instagram-, Youtube- és TikTok-sztár van már a világon, a Facebooknak nincsenek meg a saját, általa kitermelt influenszerei, így a vezérigazgató nem bízta a véletlenre a megújulást, és a jelenlegi legnépszerűbb közösségi oldal nagyágyúihoz fordult segítségért.

Olyan TikTok csillagokat szerződtettek le, mint a közel 119 milliós követőtáborral rendelkező Khaby Lame, Oneya D’Amelio és Emily Zugay. Nem kérdés, hogy Zuckerberg az említett influenszerektől azt a virálisságot várja, amivel saját tartalmaik is hasítanak. Mindhárman eltérő formában népszerűsítik a Metát, az viszont biztos, hogy általuk ahhoz a réteghez is eljut majd az üzenet, akikhez valószínűleg máshogy kvázi lehetetlen lenne elérni.

Khaby Lame teleportálási képességeit mutatta be Mark Zuckerberg narrálásában.

Oneya D’Amelio szokásához hűen dühös reakciót szolgáltatott a Facebook atyjának.

Emily Zugay pedig a Meta logóját parodizálta ki.

@emilyzugay

A new logo calls for an even newer logo ##metapartner

♬ original sound - Emily’sTikTok.edu

Ami a TikTokot illeti, Zuckerbergék megpróbálkoztak a platform klónozásával, méghozzá az Instagramhoz hozzáadott Reels bővítménnyel. Bár voltak olyan influenszerek, akiknek sokat segített az új funkció, olyan kiugró sikert egyikük sem ért el, mint azok, akik a TikTokon szereztek népszerűséget.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM