16:00, December 09.
Horvátország 2
Brazília 1
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 2
Argentína 3

Mégsem lesz személyes műszakváltás a Nemzetközi Űrállomáson

GettyImages-1350722879
2021.11.08. 14:10

Újabb halasztást kapott a NASA és a SpaceX Crew–3 missziója, az időjárási körülmények miatt azonban hamarabb visszatér a Földre a jelenleg a Nemzetközi Űrállomáson szolgálatot teljesítő Crew–2.

November 8-án, ma indulhat el vissza a Crew–2 bolygónkra, miután a NASA az időjárás-előrejelzés alapján úgy döntött, hogy jobb, ha nem várják meg váltásukat az asztronauták az ISS-en. A Crew–2 visszatérő kapszulája a tervek szerint a Mexikói-öbölben csapódik az óceánba délután.

A Crew–3 többszöri csúszás után november 10-én indulhat hat hónapig tartó küldetésére, szerdára ugyanis 80 százalékos valószínűséggel kedvező időjárási viszonyokat jósolnak. Ha minden a tervek szerint megy, november 10-én indul a Falcon 9, tetején a Crew Dragon kapszulával, majd november 11-én ér majd a négy űrhajós az ISS-re.

Ahogy arról az Indexen is írtunk, eredetileg halloweeni legénységcserét tervezett a NASA, azonban kedvezőtlen időjárás, majd az egyik űrhajós megbetegedése miatt többször is elhalasztották a Crew–3 indulását. A küldetésben résztvevő három NASA és egy ESA asztronauta a harmadik olyan legénység lesz, amely a SpaceX segítségével, a NASA Commercial Crew Programja keretein belül indul féléves küldetésre az ISS-re, miután 2020 májusában Amerika orosz segítség nélkül visszatért a Nemzetközi Űrállomásra.

(Borítókép:  Joe Raedle / Getty Images)  • Hírek
  • Hírek