16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Az Alphabet beszáll a mesterséges intelligenciás gyógyszerkutatásba

2021.11.09. 11:11
A DeepMindon alapuló fejlesztésekkel segítenék a gyógyszercégeket.

Isomorphic Labs néven gyógyszerészeti céget alapít a Google anyacége az Alphabet. A vállalkozás új gyógyszerek felfedezéséhez használható mesterséges intelligenciákkal foglalkozik majd és amelyhez az Alphabet tulajdonát képező DeepMind  és annak fehérje hajtogatást felismerő modellje, az AlphaFold2 nyújt technikai alapot.

Az Isomorphic Labs szóvivője kiemelte, hogy elsősorban nem saját gyógyszerek fejlesztésével foglalkozik, hanem gyógyszerészeti cégeknek értékesíti a különböző modelljeit.

Az MI gyógyszerészet a gyorsan fejlődő új terület, amelyen nem Isomorphic Labs az első cég. Az Nvidia az AstraZenecával és Floridai Egyetemmel foglalkozik ilyen megoldásokkal, míg a Pfizer az IBM Watson mesterséges intelligenciájával kutat immuno-onkológiai szereket.

Az első MI segítségével fejlesztett gyógyszer egy MIT-n 2020 februárjában bemutatott új antibiotikum, a halicin volt.

A DeepMind több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik mesterséges intelligenciák fejlesztésében. AlphaGo nevű alkalmazásuk volt az első amely 2016-ban a 18-szoros világbajnok Li Szedol ellen először tudott győzni egy emberi Go bajnok ellen. AlphaFold nevű fejlesztésük úttörő a fehérjék struktúrájának felfedezésében.

(Interesting Engineering)  • Hírek
  • Hírek