16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Hamarosan ez a szakma lesz a legkeresettebb a klímaváltozás miatt

2021.11.15. 12:00

Egy amerikai tanulmány szerint sokkal több szélturbina- és napelemszerelőre lesz szükség a nem túl távoli jövőben, illetve az ápolók iránti kereslet is nőni fog a munkaerőpiacon. 

A kutatás szerint alig egy évtized alatt nagy átalakulás lesz a munkaerőpiacon, ami leginkább a robotizálás és a mesterséges intelligencia széles körben való alkalmazásának lesz köszönhető.

A szakemberek szerint 2030-ban 68 százalékkal több szélturbina-technikusra lesz szükség, mint napjainkban, ezzel együtt a megújuló energiaforrások növekvő mértékű felhasználása miatt nőni fog a napelemek felszerelésével foglalkozó szakemberek iránti igény is, méghozzá 52 százalékkal. 

A kutatás még két területnek, az informatikának és az egészségügynek jósol szép jövőt. Adatbiztonsági szakemberekből 33, adatbázis-kezelőkből 31, programozókból pedig 27 százalékkal többre lesz szükség az évtized végén.

Míg az egészségügyben sokkal nagyobb lesz a szakmai és a társadalmi, illetve az anyagi megbecsültsége az ápolóknak, a kereslet irántuk 52 százalékkal nő, a fizikoterápia terén 35, az egészségügyi menedzsment területén pedig 32,5 százalékos növekedést jósolnak.

Járványügyi szakemberből is többre lesz szükség, a jelenleginél közel harminc százalékkal. Logopédusnak és állatidomárnak is érdemes tanulni, mindkét foglalkozás művelői iránt 28 százalékot meghaladó mértékben nő majd az igény. 

(via Maszol)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.