Magyar fejlesztésű az év alkalmazása Macen

2021.12.05. 11:50

Az Apple ítélete alapján az év Mac-alkalmazása lett a magyar csapat által fejlesztett Craft Docs. Az alkalmazás dokumentumszerkesztésre, jegyzetelésre és a jegyzetek elrendezésére alkalmas.

A 2021-es App Store Awards során 15 legjobbat választott az Apple, játékokat és alkalmazásokat egyaránt. Az új generációs dokumentumszerkesztő Craft a gyorsaságáért, egyszerű használatáért és a gyönyörű dizájnért nyert. Tavaly ugyanebben a kategóriában nyert például a Zoom és a Disney+ is.

A díjakat a koronavírus-járvány miatt idén nem személyesen adták át, futár hozta egy lezárt, „Ne nyisd ki!” feliratú csomagban a Craft budapesti irodájába az elismerést, mesélte a Craft vezetője, Orosz Bálint a Forbes magazinnak. Miután a futár átadta a csomagot, a fejlesztők közös videókonferencián vettek részt a többi díjazottal és az Apple képviselőivel. Ezután pedig Tim Cook, az Apple vezérigazgatója külön-külön is beszélgetett a nyertesekkel röviden.

A Craft jelenleg háromszázezer felhasználóval rendelkezik. Az alkalmazás Mac, iOS, iPadOS rendszereken és weben keresztül működik, a dokumentumszerkesztés mellett segít jegyzetelésben, ötleteink egyszerű csoportosításában, illetve a csapatmunka lebonyolításában is. A fejlesztői csapat szeretne egy olyan platformot és programcsomagot létrehozni, mely az okostelefonon szocializálódott generációnak hasonló lehet, mint az előzőnek a Microsoft Office volt.  • Tippek
  • Hírek