Erik, Alexandra
EUR 383,52 Ft
USD 365,95 Ft
9 °C
23 °C

A netes csalók is megpróbálják kihasználni az új Pókember-film sikerét

200
2021.12.21. 12:10

December 16-án került a mozikba a Marvel Studios legújabb filmje, a Pókember: Nincs hazaút . A film a Bosszúállók: Végjáték és Végtelen háború után a legerősebb nyitóhétvégét produkálta globálisan és a hazai mozikban is.

A filmet övező hatalmas felhajtást a kiberbűnözők máris elkezdték kihasználni, derült ki a Kaspersky kiberbiztonsági cég közleményéből. A vállalat kutatói felfokozott tevékenységet figyeltek meg, illetve több olyan oldalt is azonosítottak, amik azt ígérik, megnézhető rajtuk a Nincs hazaút, cserébe a bankkártyaadatokért. Az adathalászok az új szuperhősfilmet a premier előtt megnézni kívánóktól azt kérték, hogy regisztráljanak és adják meg a bank- vagy hitelkártya-adataikat. Ezt követően a kártyájukról pénzt emeltek le és a bűnözők begyűjtötték a fizetési adatokat, de a filmet természetesen nem lehetett megnézni.

Azok is megszívhatják, akik nem streamelni, hanem letölteni szeretnék a filmet, a mozi álcája alatti fájlokban több nem kívánt program telepítésére képes letöltőprogramot, reklámszoftvereket, és trójai programokat azonosítottak a kiberbiztonsági cég szakértői.

Mit lehet tenni, hogy ne kerüljön az ember netes csapdába?

  • Kerülje az olyan hivatkozásokat, amik azt ígérik, megjelenés előtt teszik elérhetővé a sorozatokat, filmeket!
  • Ellenőrizze a weboldal hitelességét, például az URL vagy a cégnév helyesírásával, ezek ugyanis sokszor megtévesztően valóságosnak hatnak, mégis átverések.
  • Ha letöltenek valamit, figyeljenek oda a fájlkiterjesztésre, a mozit tartalmazó videófájlnak nem szabad .exe vagy .msi kiterjesztésűnek lennie!
  • Használjanak megbízható biztonsági megoldást, amely azonosítja a kártékony csatolmányokat és blokkolja az adathalász weboldalakat.

A filmről itt olvasható egy spoilermentes értékelő.

(Borítókép: Pókember: Nincs hazaút. Fotó: InterCom)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek