16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Autókból tákolt tutajokkal szelték át az óceánt – hőstett vagy ordas kamu?

41308225 d842db7c9ec8dd47d9096a2da95dd5f4 o
2022.01.11. 06:23
Két olasz srác elképesztő dolgot állít magáról: autókból tákolt hajókkal szelték át az Atlanti-óceánt. Ez legalább annyira megdöbbentő, mint a személykocsik fabetétjének igazi összetétele. A Totalcar Híradójában ezek mellett a Mazda meglepő fejlesztési irányáról is szó lesz.

A BMW neve évtizedek óta összefonódott az élményautózással. Mégis lehet, hogy az igazi BMW egy nehéz, méretes, dízel kombi? Erre kerestük a választ:

Az óceánt átszelni nem kis teljesítmény, különösen, ha valami egészen alkalmatlannak tűnő tákolmánnyal indulnak neki a kalandorok. Olasz fiatalok autókból faragtak hajókat a célra. Vagy igazi hősök, vagy egy hatalmas kamut próbálnak beadni mindenkinek:

Nagyon sok személyautóban díszeleg ott a fabetét, mint a luxus egyik jelképe, a prémiumérzet fokmérője. De vajon mennyi fát is tartalmaznak ezek igazából? Cikkünkből kiderül:

Az utóbbi években már Európát is célba vették a kínai autógyártók, vannak köztük egészen komoly próbálkozók is. De még így is sokan erősítik a sztereotípiákat, miszerint a távol-keleti ország egyes márkái előszeretettel koppintják a nagyok egyes modelljeit. Ennek ékes példája a Hűvös Kutya:

Finoman szólva sem a napjainkban megszokott fejlesztési irányt jelölte ki magának a Mazda. Legalábbis a hírek szerint Wankel-motoros, hátsókerék-hajtású, hibrid rendszerű modell szabadalmi rajza szivárgott ki:

(Borítókép: Csepreghy Dániel / Totalcar)  • Tippek
  • Hírek