Ivó, Milán
EUR 383,73 Ft
USD 365,61 Ft
6 °C
26 °C

Megszűnik az ingyenes Google Workspace

GettyImages-1149449071
2022.01.23. 19:31
Akik időben beszálltak, ingyenesen használhatták a szolgáltatásokat. Eddig.

Minden jónak vége lesz egyszer. Május 1-jével megszűnik a Google Workspace ingyenes változata, a felhasználók az igényeiknek megfelelő fizetős modellben folytathatják tevékenységüket.

A szolgáltatás első változata Google Apps néven jelent meg 2006-ban, ebből lett 2016-ban a G Suite, majd 2020-tól a Gmail, Docs, Meet, táblázatkezelő és naptár hozzáadásával a Google Workspace. 

Az eredeti csomag csökkentett funkcionalitású ingyenes változatának első felhasználóiként 2012. decemberig lehetett csatlakozni, aki eddig beszállt, az a korán kelőknek járó kedvezménnyel például saját domainnel használhatta az e-mail-szolgáltatást, és megtarthatta az ingyenes fiókot.

A rendszergazdáknak június elejéig van idejük, ha nem fizetnek, a Google 60 napra felfüggeszti a fiókokat, ezt követően elbúcsúzhatnak a Gmail és a környező szolgáltatások áldásaitól. A cég közlése alapján viszont tovább élvezheti a YouTube és a Google Photos szolgáltatásait az is, aki nem fizet.

Az alapcsomag nyártól havi 6 dollárba felhasználóként, ez vérmesebb igények esetén felmehet akár 18 dollárig. Aki más irányba indul, a fiókjából letöltheti a vállalkozása összes dolgát a Google Takeouton, de a korábban megvásárolt digitális könyvek, zenék vagy alkalmazások itt nem vihetők tovább, így aki lakossági fiókokon próbálja tovább ingyenesen folytatni, annak a Google Voice szám mellett ezekről is le kell mondania.

A Workspace-t a továbbiakban csak a nonprofit szervezetek és oktatási intézmények használhatják térítésmentesen.

(9to5Google, Ars Technica, The Verge)

(Borítókép: A londoni Google-iroda bejárata 2019-ben.  Fotó:  Olly Curtis / Future / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek