Ez a poszt a következő Percről percre része:

Új olcsó iPhone-t mutat be az Apple

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ez lett volna tehát az Apple tavaszi eseménye, mely a szivárogtatások ellenére így is felettébb izgalmasra sikeredett. Bemutatásra került a harmadik generációs iPhone SE, az M1 chippel szerelt iPad Air, az új és bivalyerős M1 Ultra és a vele szerelt Mac Studio, valamint a Studio Display is. Ha esetleg kedvük támadt volna, az eseményt alább nézhetik vissza:

    Még egyszer köszönjük, hogy az Indexen követték végig az Apple tavaszi termékbemutatóját, nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! 

  • Máris elérhetővé vált az Apple hazai webshopja, benne a ma bemutatott termékek friss, magyarországi árával. 

    Mac Studio: 

    M1 Max, 32 GB memória, 512 GB-os SSD-tárolóval — 879 990 Ft

    M1 Ultra, 64 GB memória, 1 TB-os SSD-tárolóval — 1 679 990 Ft

    Studio Display 

    Normál üveg — 659 990 Ft

    Nanotexturált üveg — 799 990 Ft

    iPad Air

    64 GB — 249 990 Ft

    256 GB — 309 990 Ft

    64 GB, Wi-Fi + Cellular — 309 990 Ft

    256 GB, Wi-Fi + Cellular — 369 990 Ft

    iPhone SE (3. generáció) 

    64 GB — 194 990 Ft

    128 GB — 214 990 Ft

    256 GB — 254 990 Ft

  • A bemutató végén az Apple hardverfejlesztésért felelő alelnöke, John Ternus elhintette, hogy már csak egy Mac van hátra, mely nem kapott az Apple saját chipjeiből, ez pedig nem más, mint a Mac Pro. Az új Mac és a minden bizonnyal vele debütáló új M-szériás chip természetesen már készülőben van, azt azonban, hogy mikor láthatjuk egyelőre még nem tudni.

  • Az M1 Ultrával, 1 terabájtos SSD-vel és 64 gigabájt egyesített memóriával szerelt Mac Studio európai ára 3999 euró lesz, mely idehaza a forgalmi adó és a törvényileg előírt egyéb díjakkal összesen valahol 1,7 millió magyar forint körül állhat meg - ennél azonban szerencsére lesz olcsóbb modell is. 

    A belépőszintű Mac Studio 1999 euróról indul, ezért az árért egy M1 Max chipet, 32 gigabájt egyesített memóriát és 512 gigabájt SSD tárhelyet kapunk.

  • Az Apple legújabb, 27 hüvelykes, 5K-s kijelzője alumínium borítást kapott, ezüst, valamint asztroszürke színekben lesz elérhető.

    A Studio Display 600 nites fehérfényerőt és nem kevesebb mint egymilliárd színt képes megjeleníteni, támogatja a P3-szabványt, a True Tone technológiát, a beépített hat darab hangszórónak köszönhetően pedig a térbeli hangzást is. Érdekesség, hogy ez az első Apple által kiadott kijelző, mely egy kamerával is fel van szerelve, így tökéletes FaceTime vagy Zoom hívások lebonyolítására is. 

    A cég szerint a Studio Display bármely Mac tökéletes társa lehet, egyaránt remekül kiegészíti a MacBook Airt, a MacBook Prót, a Mac minit és természetesen a frissen bemutatott Mac Studiót is.

    A Studio Display akárcsak a többi ma bemutatott termék március 18-án jelenik meg, európai ára pedig 1599 eurónál kezdődik. 

  • Bemutatkozott a legújabb Mac, mely természetesen az M1 Max és Ultra elejével érkezik azon felhasználók számára, akiknek a legnagyobb teljesítményre van szüksége.

    Az alumínium design egy vaskosabb Mac minire emlékeztethet, portok tekintetében azonban szerencsére sokkal nagyobb a választék. Négy Thunderbolt 4 port, 10Gb-os ethernet port, két USB-A port, HDMI, Pro audio csatlakozó, valamint Wi-Fi 6 és Bluetooth 5 gondoskodik a kényelemről, az átdolgozott hűtéstechnológiának köszönhetően pedig a melegedés és a készülék hangja is minimális.

    A Mac Studio teljesítményére és erejére egyáltalán nem lehet panasz, a következő tulajdonságokkal rendelkezik: 

    • M1 Max vagy M1 Ultra chip
    • Akár 20 magos CPU
    • Akár 64 magos GPU
    • Akár 8 terabájtos, 7,4GB/másodperc olvasási sebességre képes SSD
    • Akár 128 gigabájt egyesített memória, 800GB/másodperces sávszélességgel
  • Ezt senki sem látta jönni.

    Az Apple nem volt elégedett az M1 Pro és az M1 Max már eddig is elképesztő teljesítményével, így az asztali Macek számára kifejlesztettek egy teljesen új SoC-t, az M1 Ultrát, mely az UltraFusion névre keresztelt technológiának köszönhetően tulajdonképpen két M1 Max összeolvasztva. 

    Az M1 Ultra tulajdonságai: 

    • 5nm-es chip
    • 20 magos CPU, 16 nagyobb teljesítményű mag, 4 nagy hatékonyságú mag
    • 64 magos GPU
    • 32 magos neurális motor
    • 22 trillió művelet másodpercenként
    • 114 milliárd tranzisztor
    • 800Gb/másodperces memória sávszélesség
    • Akár 128 gigabájt memória támogatása
    • 2 darab médiamotor
    • 8x gyorsabb mint az M1-es chip
  • Az ötödik generációs iPad Air március 18-án kerül a boltok polcaira, változatlan, 599 eurós áron, mely idehaza körülbelül 240-250 ezer forint körül állhat meg az alap, 64 gigabájtos modell esetében – természetesen felár ellenében azonban lehetőség lesz egy 256 gigabájtos modell beszerzésére is.

  • Az új iPad Air megörökölte elődje külsejét, maradt az alumínium design, mely ezúttal asztroszürke, csillagfény, rózsaszín, lila és kék színekben érhető majd el.

    A kijelző maradt a már megszokott 10,9 hüvelykes, 1640 x 2360 pixeles, True Tone technológiával ellátott Liquid Retina kijelző, a chip tekintetében azonban van változás bőven.

    Az új iPad Air lényegében félig egy Pro táblagép lett, megkapta ugyanis az iPad Próban is ketyegő M1-es chipet, így kvázi már csak három dolog különbözteti meg az Apple leglegebb tabletjétől: az Air továbbra sem rendelkezik mini LED, valamint ProMotion technológiával ellátott kijelzővel és dupla kamerás, LiDAR szkennerrel ellátott kameraegységgel sem.

    Az új széleslátószögű szelfikamera már támogatja a Center Stage-et, vagyis most már követni fogja a videohívások (pl. FaceTime, Zoom) során a beszélőt, az üzemidő pedig maradt a már megszokott tízórás.

  • Az új iPhone SE ára egy kicsit megemelkedett, a korábbi 399 euró helyett ezúttal már 429 eurós árcímkével fog  március 18-án a boltok polcaira kerülni. Ez  idehaza a forgalmi adó és a törvényileg előírt egyéb díjakkal összesen valahol 190 ezer forint körüli árat jelenthet  a 64 GB-os modell esetében, mellyel még mindig az Apple legolcsóbb telefonja marad.

  • Ahogyan azt már egy korábbi cikkünkben is kiveséztük, az idei iPhone SE egy kisebb frissítés lett, a design egy az egyben maradt a korábbi, sőt, a chip, a kamera, az üvegborítás és a hálózati modem kivételével semmi sem változott.

    A mobil belsejében ezúttal már az iPhone 13-család belsejében is fellelhető A15-ös SoC ketyeg, az új, az iPhone 13 és 13 Pro mobilokban is használt elő- és hátlapi üvegborításnak köszönhetően pedig a leejtések miatt sem kell aggódnunk.

    A 12 megapixeles kamera már a DeepFusion technológiát is alkalmazza, ezzel pedig az Apple elmondása szerint az eddigi legjobb egykamerás rendszer lett, melyet iPhone-ba helyeztek. A telefon másik nagy újdonsága a hálózati modemet érintő frissítés, melynek köszönhetően az Apple legolcsóbb telefonja is 5G képes lett.

  • A szokásokhoz híven az aktuális csúcskategóriás iPhone idén tavasszal is kapott egy új színt. A 2017-es Product RED iPhone 7 és 2018-as Product RED iPhone 8, valamint a 2021-es lila iPhone 12 után most egy zöld színben tetszelgő iPhone 13 és 13 mini, valamint 13 Pro és 13 Pro Max is bemutatkozott, melyek színeikben az iPhone 11 Pro éjzöld változatát idézik.

    Nem biztos, hogy ez a legtavasziasabb szín, mellyel előrukkolhatott volna az Apple, az azonban biztos, hogy egyedülálló darabjai lesznek az új mobilok a termékpalettának.

  • Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook üdvözölt mindenkit, majd egyből rá is tért a saját streamingszolgáltatásuk által aratott sikereikre és elnyert díjaikra. Az Apple TV+ egyre több felhasználót üdvözölhet, így természetesen a saját gyártású filmek és sorozatok készítése sem állt meg.

  • A magyarul „Meghívó a csúcsra” címre keresztelt eseményt az amerikai Yeek Feels Like I'm Flying című dala nyitotta meg, melyet alább hallgathat meg:

  • Még a legnagyobb Apple fanok számára is idegenek lehetnek az említett kifejezések, mely nem csoda, a létezésükről kiszivárgott információk ugyanis alig egy héttel ezelőtt láttak napvilágot. A Mac Studiót egy vaskosabb Mac miniként kell elképzelni, mely már nem a hétköznapi, hanem a pro felhasználókat célozná meg, viszont a Mac Prónál egy jóval kedvezőbb áron.

    A Studio Display pedig a 2019-es WWDC-n bemutatott, idehaza 1,9 millió forintnál kezdődő Pro Display XDR kistesója lehet, ugyancsak a profi felhasználókat megcélozva egy kedvezőbb áron – már csak pár perc a kezdésig!

  • Egy korábbi cikkünkben már részletesen kifejtettük, hogy mire lehet számítani a szivárogtatások alapján, pár nap leforgása alatt azonban teljesen a feje tetejére álltak a dolgok, röviden és tömören most ezeket várhatjuk:

    • iPhone SE (3. generáció),
    • iPad Air (feltehetőleg A15 vagy M1-es chippel),
    • 13 hüvelykes MacBook Pro (M2-es chippel),
    • Mac mini (feltehetőleg M2, M1 Pro és M1 Max chippel),
    • Mac Studio, mely tulajdonképpen a Mac Pro és a Mac mini szerelemgyereke lesz,
    • 27 hüvelykes Studio Display, mely a Pro Display XDR megfizethetőbb változata lesz,
    • végül, de nem utolsó sorban pedig azt is megtudhatjuk, mikor rajtol el mindenki számára az iOS legújabb verziója, a 15.4.

    Fontos megjegyezni, hogy ezek az információk mind különböző szivárogtatásokon alapulnak, a napokban kialakult zavar miatt pedig most már senki sem tudja, hogy pontosan mi kerülhet bejelentésre – egy biztos, perceken belül fény derül az igazságra.

  • Természetesen nem kell megijedni, ez minden nagyobb Apple-esemény előtt így van, az almás cég épp most készíti fel webshopját az új termékek érkezésére. A Store előreláthatólag ez esemény után, valamikor este nyolc óra környékén nyithat meg újra.

  • Köszöntjük az Index olvasóit az Apple idei első eseményének percről percre közvetítésében!

    Ahogy azt már korábban a koronavírus-járvány miatt megszokhattuk, a mostani esemény is egy előre felvett és megvágott videó lesz, melyet az Apple magyarországi idő szerint 19:00-kor kezd el közvetíteni saját eszközein az Apple TV alkalmazásban, valamint a weboldalán a hivatalos YouTube-csatornájukon keresztül.

    A bemutató hossza előreláthatólag egy óra körül fog alakulni.