17 milliárdot gyűjtöttek Ukrajnának a Fornite-játékosok

2022.03.24. 14:56
De ez csak a kezdet. Az Epic Games és az Xbox felajánlotta a játékban elköltött összes pénzt.

Az orosz megszállásra reagálva az Epic Games játékfejlesztő felajánlotta az ukránok megsegítésére a felhasználók által a játékokban vásárolt összes virtuális termék árát. A kezdeményezéshez az Xbox is csatlakozott: a Microsoft játékkonzolja ugyancsak felajánlja a vásárlások után nekik járó jutalékot.

Az Epic Games közölte, hogy fontosnak tartják, hogy minél gyorsabban megérkezzen a segítség, ezért nem várják meg, amíg a különböző fizetési rendszerek jóváírják a vásárlások összegét, hanem azonnal utalják a megfelelő összeget a jótékonysági szervezeteknek.

A támogatást a katasztrófákra szakosodott Direct Relief, az Unicef, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és az ENSZ Világélelmezési Programja kapja.

A játékosok az akció első napján több mint 17 milliárd forintnak megfelelő, ötvenmillió dollárt költöttek. A cégösszeg ennél biztosan nagyobb lesz, mivel az akció március 21-én indult és április 3-ig tart.

Mihajlo Fedorov ukrán miniszerelnök-helyettes és digitális átalakulásért felelős miniszter a Twitteren megköszönte, hogy az Epic megértette, hogy az emberélet nem játék, és kulcsfontosságúnak nevezte a támogatást.

(Epic Games)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM