Többé nem kell aggódnunk a telefonon tárolt adataink miatt

GettyImages-606021900
2022.08.22. 15:44
Mobileszközökkel bővítette szolgáltatási portfólióját a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. A társaság akkor is vállalja az adatmentést, ha fizikailag sérült készülékről van szó.

Sérült vagy hibás mobileszközök – táblagép, okostelefon – adatainak mentését is vállalja augusztustól egy magyar társaság. A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. évi csaknem háromezer adatmentést végez, melynek több mint felét magyar megbízások teszik ki, és akkor is vállalják az adatmentést, ha fizikailag sérült – törött, beázott – készülékről van szó.

Mint írták, az eszközök fejlődésével egyre értékesebb adatokat veszíthetünk el a telefon sérülésével, ezért volt szükség a szolgáltatási portfólió bővítésére. A vállalat tapasztalatai szerint egyre több megkeresés érkezik magánszemélyek részéről, de az is szembetűnő, hogy milyen látványos mértékben nőtt az érintett adatmennyiség. A vállalat a múlt évben két petabájtnyi adatot (mintha 5 évig nézne valaki 4k filmet folyamatosan) mozgatott meg az adatmentési projekteknél, amely tízszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.

Biztos vagyok abban, hogy egyre több ilyen incidens lesz, hiszen egyre jobban megfizethetők az adattárolók, ugyanakkor a felhasználók hajlamosak megfeledkezni arról, hogy ezek sem örök életűek, tönkremehetnek

– emelte ki Kertész Zoltán, a társaság vezetője.

(Borítókép: Sean Gallup / Getty Images)  • Hírek
  • Csok