16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Különös dolog csimpaszkodott a NASA műszerére a Marson

2022.10.04. 07:14
A legutóbbi repülések egyikén valami a lábára akadt az Ingenuity nevű koaxiális helikopternek a Marson, amely a Jezero-krátert kutatja a Perseverance nevű önjáró szondával együtt.

A küldetés NavCam-kamerájának felvételei azt mutatják, hogy a törmelékként beazonosított valami a repülés egy szakaszában természetes módon visszahullott a felszínre, mielőtt az Ingenuity biztonságosan földet ért volna a Mars felszínén.

„A repülésből származó telemetriai adatok nem utalnak járműsérülésre. Az Ingenuity és a Perseverance Mars 2020 csapatok dolgoznak a törmelék forrásának felderítésén” – közölte a NASA Sugárhajtású Laboratóriuma.

Az Ingenuity az első drón, amely valaha is a Mars felett repült, és eredetileg öt repülésre volt tervezve, most ezt a határt készül hétszeresen megdönteni. A NASA igyekszik minél többet tesztelni az Ingenuityt, különösen azért, mert az ügynökség azt tervezi, hogy egy jövőbeni küldetésnél beveti a marsi helikoptereket.

A Perseverance hosszú távú küldetése, hogy a legígéretesebb mintákat gyűjtse be a Földön történő közelebbi vizsgálatra, mivel a tudósok további válaszokat keresnek arra, hogy lehetséges volt-e élet a Marson a régmúltban, írja a Space.com portál.  • Hírek
  • Hírek