Ezeket a Twitter-fiókokat oldhatja fel a tiltás alól Elon Musk

2022.10.28. 20:33
Most, hogy Elon Musk átvette a Twitter irányítását, a felhasználók érdeklődve várják, hogy az élethosszig tartó tiltások alól kik azok, akik mentesülhetnek.

Miután Elon Musk átvette az irányítást a Twitter felett, szigorú tisztogatási hullám vette kezdetét, és a milliárdos azonnal leváltotta a vállalat vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját és a cég vezető ügyvédjét is.

Musk, aki magát a szólásszabadság szószólójaként írja le, valószínűleg feloldhatja néhány magasan jegyzett személy tiltását – árulta el a Bloombergnek egy jól értesült forrás. Ennek értelmében akár a volt amerikai elnök, Donald Trump is visszatérhet a platformra.

A Reuters egy feloldott fiókot már észre is vett, a mostanában számtalan balhéba keveredő Kanye West profilja ugyanis reaktiválva lett. Az amerikai rappert antiszemita megjegyzései miatt távolították el Twitterről, valamint több, vele dolgozó márka is elfordult tőle.

A Twitter ígérete szerint eltávolít minden sértő, erőszakos vagy obszcén, illetve a védjegyeket sértő, valakit megszemélyesítő vagy spamnek minősülő bejegyzéseket, továbbá azok sem ússzák meg, akiknek a tweetjei félretájékoztatást tartalmazhatnak. A vállalat szerint végleg kitilthatja azokat a tagokat, akik különösen kirívó módon sértik meg a szabályokat, vagy notóriusan megszegik az irányelveket.

Ennek ellenére Musk a hirdetők megnyugtatására írt levelében kiemelte, a vállalatnak nem áll érdekében szabadon használható pokollá tenni a platformot.

Íme néhány profil, akik feloldozást nyerhetnek az örökös tiltás alól:

Donald Trump

A volt amerikai elnököt 2021 januárjában tiltották le a Capitolium épületét ért támadás után. A Twitter szerint a @realDonaldTrump fiók posztjai és az embereknek az ezekre adott reakciói erőszakra való felbujtás kockázatát hordozták magukban. Trump azóta Truth Social néven saját platformot hozott létre, és a CNBC-nek adott interjújában megfogadta, hogy nem tér vissza a Twitterre, akkor sem, ha a tiltását feloldják.

Marjorie Taylor Greene

Marjorie Taylor Greene amerikai szélsőjobboldali politikus, Georgia 14. kongresszusi választókerülete képviselőjének személyes fiókját januárban függesztették fel, de a kormányzati profiljáról továbbra is posztolhat.

Csütörtökön a „Szólásszabadság” (Freedom of speech) és a „Csak várj holnapig” szövegeket tweetelte ki, üzenve Musknak az üzlet megkötése előtt.

Steve Bannon

Egy Steve Bannonhoz, Trump egykori tanácsadójához kapcsolódó fiókot 2020 novemberében tiltották le. Bannon a podcastjéből készült, a közösségi médiára felkerült videón arról beszélt, hogy karóra kéne tűzni dr. Anthony Fauci és Christopher Wray FBI-igazgató fejét. A Twitter akkor azt közölte, hogy a poszt megsértette az erőszak dicsőítésére vonatkozó irányelveit.

Néhány napja írtunk róla, hogy Donald Trump egykori vezető tanácsadóját pénteken négy hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért nem tett eleget a Capitolium ostromát vizsgáló kongresszusi bizottság idézésének.

Katie Hopkins

Katie Hopkins brit szélsőjobboldali politikai szószólót 2020 júniusában tiltották ki az oldalon tanúsított gyűlöletkeltő magatartás miatt. A Twitter megállapította, hogy Hopkins, akinek akkoriban több mint 1 millió követője volt, megszegte a gyűlöletkeltő magatartásra vonatkozó irányelveit. Más oldalakon továbbra is aktív, YouTube-csatornájának pedig több mint 240 ezer feliratkozója van.

Babylon Bee

A Babylon Bee nevű szatirikus oldalt, amely a Twitteren a transzneműeket, a demokratákat és a tervezett szülőséget vette célba, márciusban felfüggesztették, de úgy tűnik, visszatérhetett az oldalra.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM